A 9-es szám hozza el a változást!

Kihirdették a Moramo koalíció listáját, amelyen a Magyar Mozgalom tíz jelöltje található, írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleményében a szervezet.

A közleményt az alábbiakban teljes terjedelmében közöljük:

A Köztársasági Választási Bizottság kihirdette a Moramo koalíció listáját, amely a kilences számot kapta. Mint ismeretes, a koalíciót az Akció! Nyílt Polgári Platform, az Ekološki ustanak (Környezetvédelmi Felkelés) és a Ne davimo Beograd mozgalom és azok tagszervezetei alkotják.

Mint az Akció! tagja, a Magyar Mozgalom is ezen a listán indítja el jelöltjeit az április 3-i előrehozott parlamenti választásokon.

A Magyar Mozgalom jelöltlistáját úgy állította össze, hogy az egyben szakértői csapatként is működjön, az élet minden területéről tekintélyes, szakértelemmel bíró egyéneket kértünk fel a jelöltségre.

Csernik Árpád színművész a befutó, 22. helyet kapta a listán, de rajta kívül a 250 név között van még Berze Gizella, Mengyán Pletikosić Ildikó, Sándor József, Tonkovics Béni Ria, Becsei Illés, Hernyák György, Burány Katalin, dr. Cservenák Péter és Kucsera Géza.

A Magyar Mozgalom célja nem a pozíciók halmozása, hanem a hiteles és erőteljes parlamenti képviselet, ezért attól függetlenül, hány képviselőnk ülhet be az új összetételű parlamentbe, egy erős szakértő csapat fog mögötte felsorakozni. Így állunk majd ki az olyan ügyek mellett, amelyek a magyarság számára fontosak, de amelyeket a VMSZ, mint eddigi egyedüli parlamenti erő elhanyagolt, mert számukra a pozíciók voltak fontosabbak. Emellett Vajdaság érdekeit is képviselni fogjuk, amelyet a méltatlanul elhanyagoltak a parlamentben ülő pártok.

Az elkövetkező hetekben igyekszünk minél több magyarlakta településen megjelenni. Nem dörgedelmes kampánybeszédeket és ígéretcunamit kívánunk a polgárokra zúdítani, beszélgetni szeretnénk a lakossággal, elsősorban meghallgatni a problémákat és elmondani, mi mit és hogyan szeretnénk tenni.

Találkozunk az elkövetkező hetek során az Önök falujában, városában, április 3-án pedig a változás, a tisztességes politizálás és a hiteles kisebbségi képviselet érdekében a 9-es a jó választás! – olvasható a Magyar Mozgalom közleményében.

(Szabad Magyar Szó)