TÖRTÉNELEMHAMISÍTÁS!

A Vajdasági Magyar Szövetség politizálása újabb, történelmi léptékű sikerének minősítette Kovács Elvira megválasztását a köztársasági képviselőház elnökhelyettesi tisztségére. Képviselő asszony eddigi legnagyobb eredménye, hogy az elmúlt ciklusban 100.000 eurójába került az adófizetőknek, ezzel ő lett a legköltségesebb parlamenti képviselő. Most ezt a rekordját szárnyalhatja túl új, jelentőségteljesnek beállított pozíciójával.
 
A VMSZ azonban szándékosan vagy puszta feledékenységből tévesen a párt első, eme pozíciót betöltő képviselőjének állítja be őt, holott Ispánovics István személyében már volt házelnökhelyettese.
Ispánovics István erről a posztról 1999. augusztus 11-én lemondott, mivel megítélése szerint Milošević rendszerének parlamentje csupán látszattevékenységet folytatott, paravánként szolgált a kormány számára, de a törvénykezésre valós ráhatása nem volt.
 
Ezzel ellentétben bő 20 év elteltével a VMSZ sikerként éli meg, hogy az akkori diktátor jobbkezének, Ivica Dačićnak a helyettesévé vált a párt egyik alelnöke, egy olyan korszakban, amikor a parlament szintén egy ember, Aleksandar Vučić bábszínházaként működik, ellenzék nélkül, csupán a demokrácia látszatát keltve.