Hírfolyam

A Magyar Mozgalom elítéli a diákok kampánycélokra történő felhasználását

Reagálás a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégiumban történtekre 

 

Példátlan esetről értesülhetett a napokban a vajdasági magyar közvélemény. A zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium udvarán új szobrot avattak a névadó Bolyai Farkas tiszteletére, miután az előző mára már megrongálódott.

Az avatás során viszont az történt, hogy a rendezvény végén a tanárok arra utasították a végzősöket, hogy álljanak össze egy közös fotóra, majd miután mindenki felsorakozott, a gyerekek elé odakerült egy zöld színű papír egy bekarikázott 3-assal, jelezvén: a parlamenti választásokon a VMSZ a jó választás.

Miután az eset nyilvánosságot kapott és a szülők meg néhány közéleti személyiség is szóvá tette az ügyet, a fotó eltűnt az egyik VMSZ-es jelölt facebook-oldaláról.

A példátlan eset kapcsán a Magyar Mozgalom felhívja minden érintett figyelmét arra, hogy az oktatási intézményekben mindenfajta pártpolitikai tevékenység tilos!

Ez nem választás, vagy döntés kérdése, hanem törvény adta kötelezettség, ami kivétel nélkül, minden személyre és minden szervezetre egyformán vonatkozik.

Láthatjuk, tapasztalhatjuk, hogy a pártok, politikai szervezetek vezetőségénél és a tagságnál is kialakult az a téves nézet, hogy a törvényt kedvük szerint értelmezhetik. Ez a gondolkodásmód az ő erkölcsi és emberi tartásukat minősíti, de semmiképpen nem lehet követendő példa a törvénytisztelő és józanul gondolkodó hétköznapi embereknek, a szülőknek, különösen nem az iskolában tanuló gyerekeknek.

Felhívjuk a figyelmet, hogy amennyiben a szülők, a családok, vagy a gyerekek azt tapasztalják, hogy az iskolájuk vezetősége, (rosszabb esetben) a tanáraik megpróbálják politikai pontszerzésre felhasználni az ott tanuló gyerekeket, a szülőknek, de a gyerekeknek is, jogukban áll elutasítani ezt.

A Magyar Mozgalom a leghatározottabban elítéli az ilyen politikai célú visszaéléseket és felhívja a szülők és diákok figyelmét is, hogy utasítsák el az ilyen próbálkozásokat.