Vélemény

„Quod licet Iovi, non licet bovi”

Mi, akik már idősebben vagyunk, sok mindenre (tehát az 1988-as és az azt követő évekre is) emlékezünk. Még arra is, hogyan jött létre a Fiatal Demokraták Szövetsége. Azok, akik 1988 körül még kicsik voltak, vagy később születtek, sok mindent nem tudhatnak, ezért ezeket a szövegeket illene elolvasniuk.

http://fidesz-orbanviktor.gportal.hu/gindex.php?pg=23872635

http://www.kas.de/ungarn/hu/about/partners/

http://www.rev.hu/rev/images/content/magyar_fuzetek/1920/magyarfuzetek1920_fidesz.pdf

Egyértelmű, hogy a FIDESZ, ifjakat tömörítő liberális elveket nyíltan felvállaló politikai szervezetként (később pártként) jött létre.

Ha valaki nem akar sokat „bíbelődni” a fenti tényekkel, elegendő, ha elolvassa a következő linken levő szöveget, mert akkor választ kap arra is, hogyan lett egy liberális képződmény előbb nemzeti liberálissá, majd később „valódi konzervatív” jobboldali néppárttá:

http://vastagbor.atlatszo.hu/2014/07/27/liberalis-internacianale/

Mindebben semmi szokatlan, hiszen alapvető emberi jog (egyéni és közösségi is) a meggyőződés, annak változása (vagy változtatása), így nincs kifogásom az ilyen egyéni és közösségi „fejlődéssel” kapcsolatban.

Mással van nekem bajom, ezek pedig a kettős mércével történő mérés, illetve a másképpen gondolkodókkal szembeni kizárólagosság.

Nem tduom, emlékeznek-e még a szerbiai választási kampány kormánytámogatására? Ha nem, az sem baj, itt vannak a választások utáni megnyilatkozások „gyöngyszemei”!

„Potápi Árpád János magyar nemzetpolitikai államtitkár... Elmondta, hogy a Vajdaságban a másik oldalon megjelenő ,,politikai képződmények” tipikusan liberális, baloldali formációk, és ezeket nemzetellenesnek tartják. Kitért arra is, hogy a közvetlenül az indulás előtt történt csalássorozatra a Kárpát-medencei választások történetében még nem volt példa. Intő jelnek nevezte, hogy az új vajdasági mozgalom mögött milyen erők jelentek meg és milyen szándékkal. Utóbbi célja szerinte nem más, mint a magyarság felszámolása a Vajdaságban.

Forrás:

http://www.vmsz.org.rs/hirek/tortenesek/szerbiai-valasztasok-eredmenyeit-elemezte-magyar-orszaggyules-nemzeti-osszetartozas

Az illető logikáját követve igen érdekes lenne következtetni az anyaországi állapotokra, azaz: Magyarországon (ezek szerint ezt is állíthatjuk) a „tipikusan liberális, baloldali formáció” beszivárgott a politikai jobboldalba (ezt pedig illik „nemzetellenesnek” tartani). Most már csak azt nem tudom, e politikai képződmény „mögött milyen erők jelentek meg”, illetve mi lehet ennek a „formációnak” a célja, minek és hol történő felszámolására készül? A csalássorozatra most nem térek ki, hiszen nemrég jelentek meg a végleges választási eredmények, ha arról szeretnék beszélni, hogyan lehetséges, hogy a VMSZ-nek egyedül Közép-Szerbiában „növekedett meg a népszerűsége” (két év alatt 85%-kal), eltérnék a témától!

Lehet, hogy nem jól gondolkodom, hiszen már a latinok megmondták rég: „Quod licet Iovi, non licet bovi” (amit szabad Jupiternek, nem szabad a kisökörnek), de figyelembe kell venni a jelenlegi európai állapotokat, így egészen másképpen fog hangzani „Amit szabad Mohamednek, nem szabad az ökörnek”, akkor pedig – szerintem – még kilátástalanabbnak tűnik a helyzetünk!